Vragen

Vind hier antwoord op de meest gestelde vragen.
Heeft u na het doornemen hiervan nog steeds vragen, neem dan contact op.

Algemeen

Nee, deze functionaliteiten waren tot nu toe alleen beschikbaar voor professionele beleggers. VermogenInsight is de eerste in Nederland die deze informatie aan particuliere belegger aanbiedt. Bij VermogenInsight staat de klant centraal, we richten ons uitsluitend op 1 ding: u als klant.

We ondersteunen aandelen, obligaties, fondsen en ETF’s. We streven ernaar om onze dienstverlening in de toekomst verder uit te breiden met derivaten(opties en futures)en turbo’s/sprinters.

Als onderdeel van Vermogeninsight kunnen de signalen betrekking hebben op wijzigingen in risico, performance en spreiding van de portefeuille(s).

Als u uw wachtwoord bent vergeten, klik dan op de knop ‘wachtwoord vergeten’ bij het inlogscherm. U ontvangt dan een link in uw mailbox waarmee u een nieuw wachtwoord kunt instellen. Als dat niet lukt, stuur dan een mail naar info@vermogeninsight.nl.

Met behulp van VermogenInsight krijgt u een goed overzicht van hoe uw vermogen belegd is. Wij bundelen alle portefeuilles en voegen deze samen tot 1 portefeuille, waardoor u een duidelijk zicht krijgt op uw totale vermogen. Deze tool is daarom uitermate geschikt voor u. 

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) houdt toezicht op beleggingsinstellingen.
Aangezien VermogenInsight geen advies verleent, vermogen beheert, orders uitvoert of beleggingsinstrumenten uitgeeft, valt VermogenInsight niet onder AFM toezicht.

VermogenInsight is 100% onafhankelijk van financiële dienstverleners. Hierdoor kunnen wij ons volledig richten op onze klanten, en niets anders.

Wij begrijpen dat uw tijd kostbaar is en daarom willen we het proces van het importeren van uw portefeuille(s) zo naadloos mogelijk maken. Bij ons hoeft u zich geen zorgen te maken over ingewikkelde procedures of tijdrovende stappen. U hoeft helemaal niets te doen! Het enig wat we van u vragen is om uw portefeuille(s) te uploaden in elk formaat of afbeelding die voor u het meest geschikt is. Vanaf daar nemen wij het over en zorgen we voor een vlotte en efficiënte import van uw gegevens.

Bij ons worden de prijzen van de effecten regelmatig geactualiseerd. Hierdoor kunnen wij altijd de meest actuele signalen genereren en uw portefeuille(s) optimaal in de gaten houden. Zo weet u altijd waar u aan toe bent!

VermogenInsight hanteert de standaarddeviatie van uw gehele portefeuille als risicomaatstaf. Wij vergelijken dit risico met uw eigen risicoacceptatie en signaleren het wanneer het risico uw grenzen nadert of overschrijdt. De berekening verloopt in verschillende stappen. We beginnen met het bepalen van de dagrendementen per instrument vanuit de posities die u in portefeuille heeft. Als deze dagrendementen meer dan 5% afwijken, dan sturen wij u een signaal. Op basis van deze dagrendementen wordt vervolgens bepaald wat de standaardeviatie per instrument is en wat de standaardeviatie per beleggingscategorie is. Hierdoor krijgt u inzicht in waar het risico vandaan komt. Door het berekende risico per instrument te combineren met de samenhang (correlatie) tussen de instrumenten, bepalen wij het risico van uw gehele portefeuille. 

U kunt op verschillende manieren het risico in uw beleggingsportefeuille(s) verminderen. Hier zijn enkele veelgebruikte methoden:

 • Diversificatie: Verdeel uw beleggingen over verschillende sectoren, activaklassen en geografische gebieden.
 • Asset Allocatie: Verdeel uw beleggingen strategisch over verschillende activaklassen, zoals obligaties en aandelen.
 • Stop Loss orders: Verkoop automatisch uw beleggingen als ze een bepaalde prijs bereiken om verliezen te beperken.
 • Risicobeheersing: Gebruik technieken zoals opties en futures om uw portefeuille(s) te beschermen tegen grote verliezen.
 • Periodiek herbekijken: Herzie regelmatig uw beleggingsportefeuille(s) en pas deze aan aan veranderende marktomstandigheden om risico te verminderen en in lijn te blijven met uw doelstellingen en risicotolerantie.

Ons platform is ontworpen met uw gegevensbescherming, encryptie en privacy in gedachten, en we willen u graag laten weten hoe we dit op een eenvoudige en vriendelijke manier realiseren:

 1. Beschermingslagen voor gegevens:
  • We hebben meerdere lagen van bescherming ingebouwd om uw gegevens te beveiligen.
 2. Encryptie opslagcomponenten:
  • Uw gegevens zijn veilig opgeslagen dankzij geavanceerde encryptie op harde schijven, SSD’s en cloudopslag.
  • Alleen geautoriseerde software met de juiste coderingssleutel kan uw gegevens decoderen.
  • Directe toegang tot de opslag levert geen leesbare gegevens op; uw informatie is veilig.
 3. Functionele gegevensniveau:
  • Persoonlijke informatie zoals telefoonnummer en e-mail adressen worden sterk versleuteld in onze databases.
  • We gebruiken unieke ‘sleutels’ om de gegevens te beschermen en te voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen.
  • Uw e-mailadres en/of telefoonnummer worden gebruikt voor identificatie en contactdoeleinden, maar worden ook beschermd.
 4. Wachtwoorden:
  • Uw wachtwoorden worden versleuteld met een eenrichtingsencryptie, waardoor ze onleesbaar blijven, zelfs voor ons.
 5. Veilige communicatie:
  • Al onze communicatie tussen de client en ons platform is versleuteld via HTTPS (SSL) om te voorkomen dat anderen meeluisteren.
  • Elke login genereert een unieke sessie-ID die alleen op onze servers wordt bewaard en tijdens uw sessie moet worden verstrekt. Uw sessie-ID is veilig en kan niet van buitenaf worden verkregen.
 6. Extra beveiliging op hostingniveau:
  • We nemen extra maatregelen zoals gateways, DDoS-detectie, firewalls en antivirussoftware op ons hostingniveau om ervoor te zorgen dat ons platform altijd veilig en beschikbaar is.

Uw privacy en de veiligheid van uw gegevens zijn onze topprioriteit. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat uw informatie te allen tijde veilig en vertrouwelijk blijft. Als u nog vragen heeft over onze beveiligingsmaatregelen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan altijd klaar om u te helpen en uw gegevens te beschermen.

Aanmelden en kosten

Als u zich aanmeldt, maakt u een betaling via iDEAL voor de periode die u gekozen heeft. Daarna zullen alle betalingen worden afgeschreven met een automatische incasso.

Wij bieden twee abonnementen aan: een maand of een jaarabonnement. Bij het afsluiten van een jaarabonnement krijgt u 20% korting. Het tarief voor het jaarabonnement bedraagt €11,99 per maand, wat neerkomt op slechts  € 0,60 per dag. Als u liever een maandabonnement afsluit, betaald u €14,99 per maand. 

"Risicoloos beleggen bestaat niet, verstandig beleggen wel."

Begin vandaag nog met
VermogenInsight